Schweiz 2019

Wengen, Wengernalp og Kleine Scheidegg

Sikke en første dag. Vejret var fantastisk og omgivelserne ligeså. Området og mulighederne lever til fulde op til forventningerne. Ingen biltrafik og stress – kun natur, ro, frisk luft og ordentlige forhold. Schweiz skuffer aldrig.

Jeg startede dagen med at kigge lidt rundt i “min” hyggelige landsby Wengen, som trods den klejne størrelse har meget at byde på i form af indkøbsmuligheder, spisesteder m.v.

Formiddagen blev brugt på en nem gåtur til et udsigtspunkt, hvor byen Lauterbrunnen kunne ses i den spektakulære dal under Wengen, som er dannet af massive gletsjere for mange år siden, og som huser flere flotte vandfald. Men den dal skal udforskes en anden dag.

Efter en gang frokost og et smut forbi hotelværelset, hvor jeg fik et ekstra lag solcreme på, stod den på seriøs vandring. Jeg sad jo en del ned under rejsen i går, så i dag skulle apostlenes heste udfordres. I stedet for at tage toget som en gemen amatørturist gav jeg mig derfor i kast med ca. 800 højdemeter, som bragte mig forbi og op mod bjerget Lauberhorn. Jeg kom ikke helt op på toppen af Lauberhorn, men kom da op i 2100 meters højde lidt over byen Kleine Scheidegg.

Selvom jeg har løbetrænet lidt, blev jeg alligevel lidt presset på nogle af de stejle dele, men så er det jo godt, man ikke har travlt, men kan tage et hvil eller tre, når det behøves 😉 Jeg havde selvfølgelig taget lidt proviant med og fik også lidt is i den lille stationsby Wengenalp på vejen.

Fremme i Kleine Scheidegg fandt jeg en flot beliggende restaurant, hvor jeg indtog aftensmaden med fin udsigt til specielt bjerget Eiger. Turen tilbage til Wengen foregik med tog, da fusserne havde fået nok 😛

Jeg havde egentlig håbet på en togtur til Jungfraujoch i morgen, hvor vejret også bliver rigtig fint, men pga. pladsmangel må det vente til fredag – jeg krydser fingre for, der også bliver lidt solskinstimer dér. I morgen regner jeg så i stedet med at tage med svævebane op til et andet nærliggende bjerg og derfra tage lidt længere væk til en by ved navn Grindelwald, hvorfra der vist også skulle være mulighed for en svævetur til endnu et bjerg.

Før jeg glemmer det: tryk her for at se billeder fra dagens ture.

Herunder er desuden et par videoer fra i dag – den første er fra formiddagens tur, hvor jeg hoppede med toget tilbage til Wengen, og den anden er fra eftermiddagens tur, hvor jeg vandrede forbi foden (fødderne?) af bjergene Jungfrau, Mönch og Eiger.

Lille del af togtur mod Wengen med Lauterbrunnen-dalen som baggrund
Koklokkerne lyder, mens alpekøerne bliver gennet hjem ved foden af Berner alperne

4 thoughts on “Wengen, Wengernalp og Kleine Scheidegg”

  1. Der ser fantastisk ud. Et skønt feriested du har valgt endnu en gang.
    Vi glæder os til at se med hver dag. Hav en dejlig dag . kh fra os, mor.

  2. Det ser sgu godt ud makker.
    Jeg får lyst til chokolade når jeg ser bjergene med sne på, hehe. Ta noget med hjem!

    Kh
    Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *