Schweiz 2019

Lauterbrunnen og omegn

Sikke en dejlig tur, jeg har haft rundt i dalen i dag! Der kom ikke så meget solskin som forventet, men det var roligt og regnfrit med temperaturer på 15-20 grader, hvilket jo er perfekt spadserevejr. Og spadsere gjorde jeg – både i dalen og i højden, men i knap så kuperet terræn som andre dage.

Turen startede i Lauterbrunnen by, hvorfra jeg traskede gennem dalen af samme navn. Der er fantastiske syn hele vejen gennem dalen – af klippevæggene, de mange flotte vandfald, de kønne huse, floderne osv. osv. Jeg vidste, det ville være flot, og det skuffede på ingen måde. Vidunderligt.

En af de imødesete destinationer på vejen var Trümmelbach-faldene, der er en kæde af 10 gletsjervandfald delvist inde i klippemassivet, og det var virkelig noget af en oplevelse. Nedenunder er der udover et “almindeligt” vandfald 3 videoer fra Trümmelbach-faldene, der i sagens natur giver et bedre indtryk end almindelige fotos. Sikke nogle kræfter!

Jeg snuppede også en svævebane op til modsatte klippevæg i forhold til hvor min base i Wengen er, og den kønne bjergby Mürren var helt uimodståelig hyggelig. Efter et ophold her vandrede jeg videre og nød udsigterne, indtil jeg tog en anden svævebane ned til Lauterbrunnen by igen. Alletiders tur.

Nu er der kun en enkelt hel dag tilbage hernede. I morgen tirsdag ser det ud til, der bliver lidt varmere vejr med flere solskinstimer. Hvis det holder stik, har jeg tænkt mig at tage en bådtur på Brienz-søen samt en sidste tur op i højderne til et udsigtspunkt bag Interlaken med udsigt til både søer og bjerge, hvis vejret tillader det.

Der er som nævnt ovenfor lidt videoer af vandfald herunder, og I kan trykke her, hvis I vil se billedserien fra dagens kønne tur.

Det berømte Staubbach-vandfald i Lauterbrunnen-dalen
Et af vandfaldene fra Trümmelbach-faldene
En video mere fra Trümmelbach
Og en sidste video fra Trümmelbach, hvor vandet kommer udenfor

2 thoughts on “Lauterbrunnen og omegn”

  1. Det må vi sige. selv om vi ikke troede det muligt, var din tur denne dag da vist et helt specielt højdepunkt på din ferie?
    Fantastiske udsigter og omgivelser! Tak igen for at følge din færd. Kh os

  2. Hej Carsten,
    Fede billeder og spændende tur du er på. Vi ønsker dig en fortsat god tur herfra Waoo teamet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *