Schweiz 2019

Brienz og Harder Kulm

Så nåede jeg til syvende og sidste hele dag hernede, og det har været en solrig og varm en af slagsen med en temperatur omkring 25 grader – mere end jeg forventede.

Det betød også, at omstændighederne var perfekte til en fin sejltur på Brienz-søen, så jeg snuppede en togtur til Interlaken Ost (Øst), hvorfra Brienz-sejladserne starter. Jeg tog turen hele vejen til den anden side af søen til byen Brienz med nogle stop undervejs i forskellige småbyer på bredderne.

Det var en rigtig fin tur og med perfekt udsigt til alle sider, så der var ikke noget at klage over. Brienz viste sig faktisk også som en rigtig hyggelig by, og den har ikke mindst en lang og fantastisk søpromenade, der minder lidt om den i Montreux andetsteds i Schweiz, som jeg besøgte for år tilbage.

Frokosten blev indtaget på en hyggelig cafe med udsigt ud over søen, og efter lidt mere spadseren i byen hoppede jeg på et tog tilbage til Interlaken. Jeg havde nemlig én sidste destination på min liste, og det var en tur op i højden til Harder Kulm, som er et udsigtspunkt i 1321 meters højde i bjergkæden nord for Interlaken. Derfra er der et brag af en udsigt over begge søer, Interlaken by samt bjergkæderne sydfor – dvs. helt til de sneklædte alpetoppe.

Det var en værdig afslutning på et mindeværdigt ophold hernede, hvor jeg såmænd har nået at se og opleve alt det, jeg satte mig for. Der findes helt uden tvivl mange flere interessante steder at besøge og stier at gennemvandre, men jeg synes nu min ferie har været rigeligt aktiv 😀

Som jeg tidligere har nævnt skuffer Schweiz åbenbart aldrig, så det er næppe sidste besøg her i landet. Nu går turen så hjem til DK i morgen onsdag – så må jeg se hvor hurtigt jeg kan akklimatisere mig til 20 meter over havets overflade, haha! Heldigvis er der jo lidt ferie tilbage stadigvæk…

Tak for jeres kommentarer og fordi I har læst og kigget med. Den sidste billedserie fra dagens tur er klar, hvis I blot trykker her, og den sidste stribe videoer fra dagens tur kan også ses herunder. Vi ses derhjemme!

På vej med båden fra Interlaken til Brienz på en dejlig solskinsdag
Et blik ned ad den meget kønne Bruunstrasse i byen Brienz
På en varm dag var det rart at dyppe fødderne lidt i den dejlige Brienz-sø
Prikken over i’et var denne fantastiske udsigt fra Harder Kulm over søer, by og bjerge

1 thought on “Brienz og Harder Kulm”

  1. Det var altså muligt at finde lige så flotte steder og udsigter på din sidste hele dag i Schweiz. Meget smukke steder du har været, tak for alle fotos og videoer. God tur hjem. Vi9 ses senere i dag. kh os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *